VONK&Zonen PRODUCTIES

PEEPSHOW

PARTIJ VOOR DE POËZIE PEEPSHOW | 25 JUNI 2021

Op vrijdag 25/06  stelt de Partij voor de Poëzie een nieuw signaalgedicht voor in de peepshow.  Dat werd tijd!

We vroegen aan Ruth Lasters, Stijn Vranken en Hind Eljadid om een cafégedicht te schrijven. Maar eerst neemt jong geweld het podium over: Renée, Rint Dens en Margot Timmermans

Neem plaats in een hokje en gluur.

LEES MEER →

FATENA’S POËZIESALON

De Palestijnse dichteres Fatena Al Ghorra vindt in VONK & Zonen een partner om haar droom te realiseren een literaire ontmoetingsplek te creëren waar dichters van hier en elders elkaar ontmoeten.

LEES MEER →

RESERVAAT VAN DE TRAAGHEID

In aanloop naar het festival van de Traagheid in voorjaar 2022 organiseert VONK & Zonen in samenwerking met de afscheidnemende dichter des Vaderlands Carl Norac een 'Reservaat van Traagheid'. Graag stellen wij het volgende duo aan jou voor: Jean D'Amérique en Amina Belôrf.

LEES MEER →

POËTISCHE PAASEIEREN

De tijden vereisen nieuwe manieren om natuur en cultuur te beleven. Daarom organiseren de klimaatdichters samen met Vonk & Zonen vzw een poëtische paaseierenzoektocht van zondag 4 april 2021 (Pasen) tot zondag 9 mei 2021!

LEES MEER →

RESERVAAT VAN DE TRAAGHEID

Samen met afscheidnemend dichter des Vaderlands Carl Norac organiseert literaire organisatie VONK & Zonen in voorjaar 2022 een festival van de Traagheid. In aanloop daarnaartoe organiseren Vonk & Zonen en Huis van de Dichter een ‘Reservaat van Traagheid’.

LEES MEER →

DE KOFFIETAFEL VAN PAUL SNOEK

Een literaire happening waar collega's, familie en vrienden van Paul Snoek ronduit vertellen over hun geliefde dichter, kunstenaar en fratsenmaker terwijl de koffie wordt geschonken en de sandwiches rondgaan.

LEES MEER →

KLIMAATDICHTERS IN ACTIE: ZWEMLESSEN VOOR LATER

Op zaterdag 31 oktober komen de Klimaatdichters massaal in actie. Die dag wordt STORMKOP één hoopvolle barricade voor de aarde.

LEES MEER →

WAAR GAAN WE NAARTOE?

Een poëtische zoektocht naar nieuwe zorgeloosheid

LEES MEER →

GEDICHTENKRANS // FLEURS DE FUNERAILLES

Gedichtenkrans/ Fleurs de funérailles wil nabestaanden de kans geven om afscheid te nemen met een persoonlijk gedicht.

LEES MEER →