VONK&Zonen PRODUCTIES

POËZIEWAGON WINTERVONK

In de literaire-muzikale voorstelling ‘Bewoond door iets groters’ blikt Ducal terug op twee drukke en inspirerende jaren dat hij met de titel van Dichter des Vaderlands door het land trok.

LEES MEER →

ONZE KINDERJAREN

In een afwisseling van verhaal en poëzie legt Xavier Roelens de kinderjaren zoals die in de twintigste eeuw beleefd werden, open voor iedereen.

LEES MEER →

NACHT VAN VONK: BEAT NIGHT + LEE RANALDO

60 Jaar na het verschijnen van ‘On the road’ brengt BEAT NIGHT hulde aan de beat generation.

LEES MEER →

RONDE VAN BELGIË // LE TOUR DE BELGIQUE

Een poëtische vertelling van Dichter des Vaderlands (2016 - 2018) Laurence Vielle waarin ze samen met haar opvolger Els Moors het leven in al zijn facetten bezingt.

LEES MEER →

KNETTERENDE SCHEDELS

‘Knetterende Schedels’ is een verfilming van het werk van Roger van de Velde.

LEES MEER →

HET VLIEGEND TAPIJT

‘Het Vliegend Tapijt’ nam bezoekers mee op een verbale en muzikale reis door tijd en ruimte, op een literaire ontdekkingstocht wars van grenzen, vakjes en labels. 

LEES MEER →

NACHT VAN VONK: NACHT VAN DADA + BLIXA BARGELD

DADA wordt 100. VONK & Zonen verzamelde een ontregeld leger artiesten die geest van DADA uit de fles laten en in gesprek laten gaan met deze woelige tijden.

LEES MEER →

BARBAARD

Een festival dat hulde wil brengen aan de baard en zijn trotse dragers; de mensen die hem op de kaart zetten als een symbool van schoonheid, charme, eigenzinnigheid, warmte en ja, waarom ook niet: viriliteit.

LEES MEER →

BELGIUM BORDELIO

Een reeks tweetalige poëzieontmoetingen langs beide zijden van de taalgrens waarin telkens vijf dichters aan bod komen uit de bloemlezing Belgium Bordelio.

LEES MEER →