VONK&Zonen PRODUCTIES

RONDE VAN BELGIË // LE TOUR DE BELGIQUE

Een poëtische vertelling van Dichter des Vaderlands (2016 - 2018) Laurence Vielle waarin ze samen met haar opvolger Els Moors het leven in al zijn facetten bezingt.

LEES MEER →

NACHT VAN VONK: NACHT VAN DADA + BLIXA BARGELD

DADA wordt 100. VONK & Zonen verzamelde een ontregeld leger artiesten die geest van DADA uit de fles laten en in gesprek laten gaan met deze woelige tijden.

LEES MEER →

NACHT VAN VONK: NACHT VAN PAFKE

Een literaire nacht volledig in het teken van Jean-Marie Berckmans, de koning zaliger van de Antwerpse literaire onderbuik. Jonge en oude hemelbestormers kruipen het podium op om nieuw werk te presenteren.

LEES MEER →

BEWOOND DOOR IETS GROTERS

In de literaire-muzikale voorstelling ‘Bewoond door iets groters’ blikt Ducal terug op twee drukke en inspirerende jaren dat hij met de titel van Dichter des Vaderlands door het land trok.

LEES MEER →

NACHT VAN VONK

De Nacht van VONK was de eerste instantie van vijf schitterende avondvullende literaire festivals in DE Studio. Voor dit bruisende festival werd het gebouw van de hoogste zolder tot de diepste kelder gevuld met poëtische acts en zoveel meer. 

LEES MEER →

HELLEMONDEN

Voor wie op zoek was naar een originele manier om de tragiek van de Groote Oorlog te evoceren, bood VONK & Zonen een origineel poëzieparcours aan dat dichtersstemmen uit W.O.I. opnieuw liet weerklinken: HELLEMONDEN.

LEES MEER →

DICHTER DES VADERLANDS

De Dichter des Vaderlands is een literair uitwisselingsproject dat een brug wil slaan tussen de drie taalgemeenschappen.

LEES MEER →

DE EENZAME UITVAART

‘De eenzame uitvaart’ is een literair en sociaal project - naar initiatief van Maarten Inghels - waarbij dichters voor eenzaam gestorvenen een persoonlijk gedicht schrijven en dit op de uitvaart komen voordragen.

LEES MEER →

DE ACHTERAFGEDICHTEN

In samenwerking met VONK & Zonen formuleerde de krant De Morgen in 2013 het voornemen om vijf dichters afwisselend en wekelijks in de donderdageditie te laten terugblikken op de actualiteit.

LEES MEER →