VONK&ZONENPRODUCTIES  

DE JACHT OP DE VERLOREN PALING

De Jacht op de Verloren Paling was een vierdelige reeks zomersalons in het teken van enkele Antwerpse grootmeesters van de letteren: Maurice Gilliams, Max Elskamp, Hugues C. Pernath en Paul De Vree. In het prachtige Godshuis Jan Van Der Biest werd u overgoten met literatuur, fijne dranken, absurditeiten en sigaren. De woorden van de overleden schrijvers worden opnieuw leven ingeblazen door onder meer Bart Meuleman, Bernard Dewulf, Maarten Inghels, Leen Huet, Michaël Vandebril, Ben Sluijs, Stan Lauryssens, Guido Lauwaert, Martine Cuyt, Joris Gerits, Lies Van Gasse, Filip Jordens, Luc Fierens en Helen White Rond middernacht werd dan telkens de performance ‘De Jacht op de Verloren Paling’ van Stockholm gebracht met Iris Van Cauwenbergh, Chun-Hee Lommelen en Gert Portael Daarnaast werden door antiquariaat Demian ook enkele curiositeiten en interessante uitgaven van de overleden schrijvers tentoongesteld en verzameld. 

Praktisch De vier salons vonden telkens plaats in het Godshuis Jan Van Der Biest in Antwerpen. Op 10, 11, 17 en 18 augustus 2012, waarbij elk salon telkens aandacht gaf aan een van de schrijvers Maurice Gilliams (10/8), Max Elskamp (11/8), Hugues C. Pernath (17/8) en Paul De Vree (18/8). 

Een organisatie van theatergezelschap Compagnie Lodewijk / Louis en literaire ondernemers VONK & Zonen, met steun van de stad Antwerpen en Literatuur Vlaanderen. De theaterperformance ‘De Jacht op de Verloren Paling’ van Iris Van Cauwenbergh (Compagnie Lodewijk / Louis) krijgt de steun van de Vlaamse Gemeenschap, met dank aan CC Berchem, Kunstencentrum STUK en comp Marius.