VONK&ZONENPRODUCTIES  

HET VLIEGEND TAPIJT

Echte reizen maak je in je hoofd. Wie opstapt op ‘Het Vliegend Tapijt’ weet precies wat dat betekent. ‘Het Vliegend Tapijt’ nam bezoekers mee op een verbale en muzikale reis door tijd en ruimte, op een literaire ontdekkingstocht wars van grenzen, vakjes en labels.  Een bezwerend soefigedicht na klassiekers van Vondel en Van Ostaijen, Rumi op rap, Jacob Cats op een technobeat… Peter Holvoet-Hanssen is de meest avontuurlijke reisgids die je ooit zal ontmoeten. Deze troubadour en wandelende poëzie-encyclopedie gaat je voor in de wondere wereld van de poëzie.  De Senegalese dichter-tapijtwever Lamine Diouf en de Mexicaanse geluidstovenaar Luiz Marquez zetten mee de koers uit. Waar zal Het Vliegend Tapijt landen? Waar vliegen we naartoe? Niets is zeker, behalve dit: waar Het Vliegend Tapijt zich ontrolt, gaat een hele nieuwe wereld open. Met Het Vliegend Tapijt vertaalde Peter Holvoet-Hanssen de schatkaart van het ‘Land van Music-Hall’ die hij samen met Brecht Evens maakte, naar het podium. Samen met Lamine Diouf en/of Luiz Marquez trekt hij door Vlaanderen om soms verwacht, soms onverwacht bezoekers te laten proeven van de schatkist die poëzie heet.

Praktisch Het Vliegend Tapijt is een literaire-muzikale voorstelling in twee formats: 
  • Klein Tapijt: mysterieuze, korte poëzie-interventies in de klas, bibliotheek, op straat. Werkt als teaser voor of aanvullend op het ‘Groot Tapijt’. Het Kleine Tapijt is geschikt voor alle leeftijden en is eveneens geschikt voor een publiek van anderstaligen. De duur van de interventies is af te spreken in onderling overleg.
 
  • Groot Tapijt: avontuurlijke, meer uitgebreide poëzievoorstelling in zaalopstelling voor scholen, bibliotheken, boekhandels, culturele centra…  Het Grote tapijt is geschikt voor scholen secundair onderwijs, boekhandels, culturele centra en festivals allerhande. Het Grote Tapijt duurt ca. 75 minuten. 
 Beide voorstellingen zijn doorlopend te boeken. Voor bijkomende informatie en boekingen: mail info@vonkenzonen.be

HET VLIEGEND TAPIJT is een voorstelling van  Peter Holvoet-Hanssen, Lamine Diouf en Luiz Marquez i.s.m. VONK & Zonen  met de steun van Literatuur Vlaanderen.