VONK&ZONENPRODUCTIES  

ONZE KINDERJAREN

Welke eerste herinneringen hebben mensen? Wat zijn juist herinneringen? Hoe verhouden mensen zich tot hun herinneringen? En hoe maken de herinneringen de mens? Voor ‘Onze kinderjaren’, zijn derde dichtbundel, vroeg Xavier Roelens niet minder dan 365 personen naar hun vroegste herinnering. De anekdotes, beeldflarden en geuren van onder meer Bumba, Harry Potter, David de kabouter, Dikkie Dik, Mowgli en Asterix kneedde hij tot 77 gedichten. In de voorstelling ‘Onze kinderjaren’ ging Roelens dieper in op het wetenschappelijke aspect van zijn onderzoek. In een afwisseling van verhaal en poëzie legde hij de kinderjaren zoals die in de twintigste eeuw beleefd werden, open voor iedereen. Hij laveerde tussen wetenschap en fantasie, tussen onbespoten filosofische ernst en verdoken humor. Hij toonde in deze ‘kindergedichten voor volwassenen’ het kind als de held in zijn of haar eigen leven en maakte in eenzelfde beweging zichzelf tot de held die hij als kind al droomde te zijn: een professor die net als Barabas door de tijd kon reizen.

Praktisch De voorstelling ‘Onze Kinderjaren’ is perfect om te programmeren in culturele centra, bibliotheken, boekhandels en literaire festivals. ‘Onze Kinderjaren’ duurt ongeveer 60 minuten en is geschikt voor kleine zalen tot 50 personen.  Voor bijkomende informatie en boekingen: mail info@vonkenzonen.be

Onze Kinderjaren is een voorstelling van Xavier Roelens i.s.m. VONK & Zonen met de steun van het Vlaams Fonds der Letteren.