VONK&ZONENPRODUCTIES  

BEWOOND DOOR IETS GROTERS

Op Gedichtendag 2016 gaf Charles Ducal de fakkel van Dichter des Vaderlands door aan de Franstalige Laurence Vieille. In de literaire-muzikale voorstelling ‘Bewoond door iets groters’ blikte Ducal terug op twee drukke en inspirerende jaren dat hij met deze titel door het land trok. Ducal vertelde in deze voorstelling over verrassende ontmoetingen, verwachte tegenstand en onverwachte ontroering die hem overkwamen. En natuurlijk bracht hij met verve zijn heldere en toegankelijke verzen die uitdrukking geven aan zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. 

Muzikanten Jokke Schreurs en Filip Jordens brachten gedichten van Ducal op muziek. Ducal nam als gastdichter de nieuwe Dichter des Vaderlands 2016-2017 mee, de geweldige Laurence Vielle. Zo werd ook die andere kant van dit prachtige Belgenland vertegenwoordigd. Voor de première en het optreden in Hasselt vervoegde Gwen Cresens het gezelschap. Sacha Van Loo deed hetzelfde voor de voorstellingen in Deurne, Brussel en Oostende. 

Praktisch De voorstelling Bewoond door iets groters speelde op onderstaande locaties:  2015 29/10 boekpresentatie Bewoond door iets groters in Brussel en Gent 24/11 Leuven (Wagehuys) – première – klik hier voor tickets 12/12 Antwerpen (CC Deurne) – klik hier voor tickets 18/12 Brussel (Théatre Poème 2) – klik hier voor tickets (Franstalige voorstelling) 2016  8/1 Hasselt (kunstencentrum Belgie) – klik hier voor tickets 27/1 aanstelling Laurence Vielle als Dichter des Vaderlands, Brussel (Passa Porta) 4/3 Oostende (Vrijstaat O.) – klik hier voor tickets

Bewoond door iets groters is een productie van VONK & Zonen i.s.m. Poëziecentrum en met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.