VONK&ZONENPRODUCTIES  

CIRKEL: EEN POËZIEFILM

Kan je een film maken op basis van 11 Nederlandstalige gedichten? Dat kan zeker en videokusntenaar Swoon heeft dat zo waar bewezen met zijn poëtische kortfilm ‘Cirkel’. In deze kortfilm liet hij de gedichten van Leonard Nolens, Stefan Hertmans, Delphine Lecompte, Charles Ducal, Michaël Vandebril, Lies Van Gasse, Xavier Roelens, Jan Lauwereyns, Marleen de Crée, Stijn Vranken en Yannick Dangre een levensverhaal vertellen. De gedichten werden voor de film ingelezen door Vic De Wachter, Michaël Pas en Karlijn Slieghem

De poëziefilm ging op zondag 10 maart 2013 in première op het Schotse internationale poëziefestival stAnza. De Belgische première was voorzien op 13 juni 2013 op het Felix Poetry Festival in Antwerpen.

Swoon (aka Marc Neys, °1968) heeft meer dan 90 videogedichten op zijn naam staan, met teksten van o.m. Bernard Dewulf, Johan de Boose, Michaël Vandebril en Jan Lauwereyns. Zijn videogedichten werden getoond op een resem internationale festivals, zoals in Berlijn (Zebra), Vancouver (Visible Verse) en New York (International Literary Filmfestival). Dit jaar werd Swoon, samen met Alastair Cook, Luca Nasciuti en Dave Bonta, gevraagd curator te zijn voor het eerste Filmpoem Festival (‘2-4/8/13, Dunbar, Schotland)