VONK&ZONENPRODUCTIES  

NACHT VAN VONK: NACHT VAN DADA + BLIXA BARGELD

DADA wordt 100. De anarchistische en explosieve kunstbeweging zette Europa in vuur en vlam kort na de Eerste Wereldoorlog. VONK & Zonen verzamelde een ontregeld leger artiesten die geest van DADA uit de fles laten en in gesprek laten gaan met deze woelige tijden. 

Deze dadaïstische hoogmis zal geopend worden door niemand minder dan Blixa Bargeld. De man die zijn naam ontleende van de Duitse dada-artiest Johannes Theodor Baargeld brengt een uurlange ‘Solo Vocal Performance’.

Na deze opener zal het festival volledig uit zijn voegen barsten. Herr Seele, Marcel Vanthilt en Teun Verbruggen & Bonom bereiden gepast dadaïstisch vuurwerk voor. Poëzierotten Jaap Blonk, Peter Holvoet-Hanssen en Didi De Paris knipogen naar historische dadapoëzie. Er is beeldende kunst met collages van Barbara Bervoets, spielereien van Bert Lezy en fluxus art van Ludo Mich. Tip Toe Topic begeleiden experimentele dadafilmpjes. Danser Michaël Van Remoortere toont zijn kont. Dichter Andy Fierens en Michaël Brijs trommelen hun 30-koppig gelegenheidskoor, de Bronstige Bazooka’s, op voor hun nieuwe dada-create ‘World Reet Center’. Yellow Art uit geel en het psychiatrisch centrum Sint-Amadeus uit Mortsel zorgen voor 100-tal dadaïstisch beschilderde maskers die zullen worden uitgedeeld tijdens de Nacht. 

Praktisch De Nacht van DADA vindt plaats in DE Studio, Maarschalk Gérardstraat 4, Antwerpen op zaterdag 3 december 2018.  De deuren openen om 19u30 en openingsact van Blixa Bargeld begint om 20u30.

De Nacht van DADA is een organisatie van VONK & Zonen i.s.m. Villanella en met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en de stad Antwerpen.