VONK&ZONENPRODUCTIES  

NACHT VAN VONK: NACHT VAN PAFKE

De Nacht van Vonk stond in 2015 volledig in het teken van Jean-Marie Berckmans, de koning zaliger van de Antwerpse literaire onderbuik. Jonge en oude hemelbestormers kropen het podium op om nieuw werk te presenteren. 

Heel wat muzikanten en schrijvers bereiden een speciale act voor om Pafke te eren, waaronder Rudy Trouvé, Circus Bulderdrang, Elvis Peeters & Perverted, Marcel Vanthilt, Sara De Bosschere, Kristien De Proost, BOOKERS & HOOKERS, Serge Baeken, The Valerie Solanas, Bert Dockx, Didi de Paris en meer gespuis.

Daarnaast bracht de avond ook nog verschillende andere acts. Het Poëziebordeel opende opnieuw haar deuren en transformeerden Sylvie Marie, Ruth Lasters, Moya de Feyter en Antoine Boute opnieuw in hun meest zinnenprikkelende alter ego’s. Met ‘Het is 2015’ stelde collectief Omfloerst de nieuwe garde van de Nederlandstalige poëzie aan u voor, met onder andere Maarten van der Graaff, Frank Keizer, Arno Van Vlierberghe, Mathijs Tratsaert, Robin Ramael, Jeroen van Rooij, Charlotte Van den Broeck en Lieke Marsman. Oude rotten Luuk Gruwez en Benno Barnard gaan maar al te graag de strijd aan met dit jong geweld in hun voorstelling ‘Oud Zot’ Dit en nog zoveel meer maakten de Nacht van Pafke een viering waardig voor een figuur als de legendarische Jean-Marie Berckmans. 

Praktisch De Nacht van Pafke vond plaats op zaterdag 28 november 2015 in DE Studio in Antwerpen. 

De Nacht van PAFKE is een organisatie van VONK & Zonen i.s.m. DE Studio en Villanella, met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en de stad Antwerpen.