VONK&ZONENPRODUCTIES  

NACHT VAN VONK: BEAT NIGHT + LEE RANALDO

60 Jaar na het verschijnen van ‘On the road’ brengt BEAT NIGHT hulde aan de beat generation. Een indrukwekkende line-up van (inter)nationale muzikanten, schrijvers en performers brengt de geest van beats Burroughs, Ginsberg en Kerouac tot leven in een avond die spat van energieke improvisatie en experimentele gelegenheidscollectieven.

Voor deze nacht hebben we ook een schitterende headliner helemaal uit New York: Sonic Youth-gitarist Lee Ranaldo. In een speciale set “Noise recitation: against Refusing” bouwt hij een sferisch noise universum met stem, gitaar en verbluffende visuals. Recente gedichten op basis van woorden en ideeën die hij hackte van het internet in de mix met persoonlijke teksten. 

Ranaldo zal de aftrap geven voor een hele avond vol muzikale, literaire en visuele kruisbestuivingen. Mauro Pawlowski, Nicolas Rombouts, Sam Vloemans en Teun Verbruggen staan voor het eerst samen op scène in een All Star (Beat) Band. BEAT nik CHICK (o.a. Michaël Brijs en Ine Bettens) haalt vrouwelijke beat poets uit de vergeetput van de geschiedenis. Stand-up comedian Nigel Williams brengt comedy-noir op soundscapes van hiphopper Scale. Marcel Vanthilt verklaart de oorlog aan Vlaamse beat auteur Max Kazan. De jazz-noir van Bearguts Trio wordt nog donkerder met de bariton van Jeroen Olyslaegers, de Sater van de Letteren.

Praktisch Beat Night vindt plaats in DE Studio, Maarschalk Gérardstraat 4, Antwerpen op zaterdag 2 december 2017.  De deuren openen om 19u en openingsact Lee Ranaldo begint om 20u.

BEAT NIGHT is een productie van VONK & Zonen, Arenberg en DEstudio met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren, Stad Antwerpen en Provincie Antwerpen.