VONK&ZONENPRODUCTIES  

RONDE VAN BELGIË // LE TOUR DE BELGIQUE

Vanaf Gedichtendag 2016 was Laurence Vielle onze Franstalige Dichter des Vaderlands.  Laurence Vielle maakte met VONK & Zonen een poëzievoorstelling waarin ze haar belevenissen vertelt als Dichter des Vaderlands. De nieuwe Dichter des Vaderlands voor 2018-2019, Els Moors, was haar compagnon de route in deze reizende voorstelling.

Laurence en Els lezen, zongen, dansten en fluisterden, over de aanslagen in Brussel, asielzoekers, ontmoetingen op de trein, vogelgezang, en hun zoektocht naar ‘het poëtische middelpunt van België’. Samen met muzikant Vincent Carcara en live tekenaar/dj Bert Lezy hielden ze bij u halte om de tijd met poëzie te doen stilstaan. 

Praktisch De Ronde van België / Le Tour de Belgique is een voorstelling van ongeveer 70 minuten (zonder pauze) voor kleine zalen tot 200 personen. Ze was beschikbaar van oktober 2017 t.e.m. januari 2018. De voorstelling stond op onderstaande locaties:  6/10/17. Première in Bibliotheek De Krook, Gent (samenwerking met het Poëziecentrum) 19/11/17. La Maison de la Poésie, Namur 24/11/17. Biblio et ludothèques de Watermael-Boitsfort, Brussel 2/12/17.  DEStudio, Antwerpen (Beat Night)