Communicatiemedewerker met productie-ondersteuning voor WATLAB (M/V/X)

Over Ons

VONK&Zonen is een literair productiehuis die Nederlandstalige poëzie en literatuur met haar publiek verbindt met aandacht voor nieuwe stemmen, verhalen en presentatievormen. VONK&Zonen produceert en coproducteert samen met literaire makers innovatieve vormen van literatuur, en ondersteunt deze makers zowel artistiek als productioneel. VONK&Zonen zet literaire makers aan het roer en verbindt via hen poëzie en literatuur met andere disciplines.

VONK&Zonen creëert voor professionele makers inspirerende, creatieve en zakelijke ruimte waarin ze kunnen werken aan nieuwe creaties en presentaties die we kunnen tonen aan het publiek. VONK&Zonen geeft vernieuwende impulsen aan de literaire sector op niveau van talentontwikkeling, maatschappelijke betrokkenheid en inclusie en maakt daardoor het literaire landschap in Vlaanderen rijker, relevanter en diverser.

Doel van de functie

Het opstellen van een doorlopend communicatiebeleid, realiseren van​​ een aantrekkelijke huisstijl, communicatie voor projecten en evenementen binnen de gestelde tijd, kosten en kwaliteitseisen. De communicatiemedewerker heeft ten aanzien van het voorgaande een sturende, initiërende en ondersteunende rol. Daarnaast zorg je voor de productionele opvolging van het WATLAB (Writing Apart Together Laboratorium: onze vaste werkplaats voor literaire makers).

Hoe ziet jouw functie eruit?

Als communicatiemedewerker ben jij verantwoordelijk voor de marketing, communicatie, PR & publiciteit van onze projecten, evenementen en doorlopende trajecten. Je houdt je bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van marketingplannen en online campagnes, passend bij de identiteit en doelen van VONK&Zonen. Dit doe je op zowel online- als offline. Je houdt de online communicatie actueel, denkt aan contentcreatie en planning voor social media, maar ook via de nieuwsbrief en website. Je coördineert interviews en artikelen (tekst, video, podcast, etc.).

Je weet wat er speelt in de cultuursector en meer bepaald in de literaire sector, welke informatie voor media belangrijk en interessant is. Je onderhoudt perscontacten en genereert persaandacht. Vanuit jouw nieuwsgierigheid evalueer je de campagnes en scherpt deze aan voor meer zichtbaarheid. Je zorgt ervoor dat je marketing en communicatievraagstukken ophaalt en vertaalt naar een praktische aanpak en die ook uitvoert.

Wat jouw baan uitdagend maakt is dat je, als eerste aanspreekpunt, jouw creativiteit kan inzetten voor de ambitieuze ontwikkelingsplannen op het gebied van onze evenementen, projecten en makerstrajecten. Daarnaast onderhoud je contact met onze samenwerkingspartners, en ben je een sparringpartner voor onze projectleiders.

Jouw profiel

 • Academisch of HO werk- en denkniveau in een voor de functie relevant vakgebied
 • Affiniteit met de missie van VONK&Zonen
 • Aantoonbare ervaring met communicatiecampagnes 
 • In samenspraak met de artistieke en zakelijke leiding, bepalen van het pers-, promotie- en communicatiebeleid teneinde via deze weg bij te dragen tot de realisatie van de algemene strategie en doelstellingen van VONK&Zonen.
 • In jouw werk kun je een vertaalslag maken van onze literaire projecten naar een divers publiek.
 • Je vertaalt marketing- en communicatievraagstukken naar een praktische aanpak. Door jouw resultaatgerichte houding zorg je ervoor dat je de doelgroep aanzet tot actie.
 • Je kunt goed overweg met relevante marketing programma’s zoals CMS-programma’s, Google Analytics, Google Adwords, Mailchimp en Photoshop, Er is ruimte om jouw expertise hierin verder te ontwikkelen.
 • In deze rol ben je veel bezig met het redigeren van teksten. Het is daarom van belang dat je redactioneel sterk bent, zowel qua spelling en grammatica als structurering van de inhoud van (online) teksten, waardoor je overtuigende teksten oplevert.
 • Ervaring met budgetbeheer
 • Zorgvuldigheid in het opzetten van meerjaren-, jaar- en deelplanningen 
 • Goede planner met een communicatief sterke persoonlijkheid
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Een zelfstandige planner die knopen kan doorhakken
 • Accuraat en stressbestendig
 • Flexibel op het gebied van avondwerk en werken in weekenden
 • Bevorderen van een goede onderlinge samenwerking in projectverband
 • Niet te beroerd om een handje uit te steken om de WATLAB werkruimte aangenaam te houden
 • In het bezit van rijbewijs B

 

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie voor 24 uur per week.
 • In eerste instantie een contract tot 31-12-2022. Als de samenwerking wederzijds goed bevalt is er mogelijkheid tot verlenging.
 • Een salaris van € 2266,57,- tot € 2415,95.- bruto fulltime naar aanleiding van jouw werkervaring (CAO podiumkunsten, kolom C+)
 • Een afwisselende, brede functie met veel ruimte voor eigen ideeën. Of je nu een maand of een aantal jaar met ons werkt, we zijn benieuwd naar jouw input!
 • Een plek in een kleine maar ambitieuze organisatie met aandacht voor zowel jouw persoonlijke als professionele ontwikkeling, zo is er ruimte voor het volgen van cursussen of coaching.
 • Een bruisende kantoorplek in de Blikfabriek in Hoboken, tussen de schrijvers van het WATLAB. Momenteel zijn we gewend om hybride te werken: veel vanuit huis, maar met de mogelijkheid om op kantoor te werken en af te spreken met collega’s.

 

Overige informatie

 

We streven naar 14 februari als datum indiensttreding. Voor deze functie geldt een aanstelling op basis van 0,6 fte (24 uur). Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Pim Cornelussen, zakelijk coördinator.

 

VONK&Zonen wil als organisatie een afspiegeling van de maatschappij zijn. Wij zoeken mensen die door hun profiel, culturele afkomst en/of maatschappelijke positie meer diversiteit op de werkvloer creëren. Wij realiseren ons dat het ook wat van de organisatie vergt. Wij gaan dit avontuur graag met jou aan.

Solliciteren kan tot en met 16 januari. Sollicitaties kunnen t.n.v. Pim Cornelussen naar info@vonkenzonen.be gestuurd worden.