VONK&Zonen COPRODUCTIES

VOYEURS IN BXL

Een literaire performance met klassieke cello, hedendaagse muziek en live-illustratie.

LEES MEER

NUFF SAID

Comedy, literatuur, muziek… Al 10 jaar lang jouw fixer van borrelend podiumplezier.

LEES MEER

POÈTE NATIONAL(ER) DICHTER DES VADERLANDS

Een literair uitwisselingsproject dat een brug wil slaan tussen de drie taalgemeenschappen.

LEES MEER

ONZE KINDERJAREN

In een afwisseling van verhaal en poëzie legt Xavier Roelens de kinderjaren zoals die in de twintigste eeuw beleefd werden, open voor iedereen.

Read More

KNETTERENDE SCHEDELS

‘Knetterende Schedels’ is een verfilming van het werk van Roger van de Velde.

Read More

HET VLIEGEND TAPIJT

‘Het Vliegend Tapijt’ nam bezoekers mee op een verbale en muzikale reis door tijd en ruimte, op een literaire ontdekkingstocht wars van grenzen, vakjes en labels. 

Read More

BARBAARD

Een festival dat hulde wil brengen aan de baard en zijn trotse dragers; de mensen die hem op de kaart zetten als een symbool van schoonheid, charme, eigenzinnigheid, warmte en ja, waarom ook niet: viriliteit.

Read More

BELGIUM BORDELIO

Een reeks tweetalige poëzieontmoetingen langs beide zijden van de taalgrens waarin telkens vijf dichters aan bod komen uit de bloemlezing Belgium Bordelio.

Read More

DICHTER DES VADERLANDS

De Dichter des Vaderlands is een literair uitwisselingsproject dat een brug wil slaan tussen de drie taalgemeenschappen.

Read More

HEIMWEE NAAR WILRIJK: TIEN VERHALEN

Voor het erfgoedproject ‘Heimwee naar Wilrijk’ selecteerde CC De Kern tien Wilrijkse foto’s van lang en minder lang geleden. Evenveel vooraanstaande auteurs kregen de opdracht er een begeleidend kortverhaal bij te schrijven.

Read More

DICHTERBIJ GENK

Een feestelijke editie van de presentatie van het nieuwe stadgedicht van stad Genk naar aanleiding van het tienjarig jubileum.

Read More

DE JACHT OP DE VERLOREN PALING

De Jacht op de Verloren Paling was een vierdelige reeks zomersalons in het teken van enkele Antwerpse grootmeesters van de letteren: Maurice Gilliams, Max Elskamp, Hugues C. Pernath en Paul De Vree.

Read More

TOURNEE LITERAIR

Andy Fierens en Maarten Inghels namen het publiek mee op sleeptouw door de binnenstad en hielden halt bij een aantal legendarische cafés die schrijvers vaak frequenteerden.

Read More

DICHTERBIJ MAURO

VONK & Zonen nodigde op 25 januari 2012 een resem aan artiesten uit die in het verleden samenwerkten met Mauro of wiens werk aansluit bij het unieke universum dat hij om zich heen creëerde.

Read More