woensdag 21 november 2018

De Streekkrant

"Een avond van overdaad en extase"

ANTWERPEN - Op zaterdag 24 november wordt Antwerpen voor één avond de hoofdstad van de PunkBarok tijdens “De Nacht van VONK: Baroque is not dead”. “Het wordt een uitbundig feest, een avond van overdaad en extase”, vertelt Lotte Dodion, een van de curatoren.

Deze productie van VONK & Zonen, Arenberg, De Studio en Totaal kadert in “Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert”. “We zijn een van de laatste festiviteiten tijdens dit feestjaar, maar dit is er zeker eentje om niet te missen”, prijst Lotte enthousiast de avond in De Studio aan. Samen met medecuratoren Kris Verdonck, Philine Janssens, Michaël Vandebril en Mauro Pawlowski is Lotte Dodion erin geslaagd een gevarieerd en boeiend programma samen te stellen. “Hoe de barok zich precies vertaalt is in elke kunstvorm uiteraard anders. Maar centraal in het hele programma staat de levensvreugde, de uitbundige joie de vivre die je in de barok zo terugvindt. Die stoppen de artiesten in een hedendaags jasje.”

FLAMBOYANTE FESTIVALMuziek, dans, performance en taal kronkelen moeiteloos door elkaar in dit flamboyante festival geïnspireerd op de barokke levenslust. Eén avond geeft DeStudio zich over aan het geweld van de PunkBarok. Met de P van Pracht en Praal en de B van baldadig en brutaal. Exclusieve samenwerkingen variëren van clair tot zeer obscur. Zo dalen Ernst Löw en Buscemi samen de onderwereld af. Van Lucifer tot Taxi Driver; Ernst vertelt, Buscemi draait bijpassende soundtracks from hell. Tijdens de dansperformance Masquerade is voyeurisme toegestaan: kies het juiste masker en laat je meevoeren in een overdonderende visuele trance. Tijdens Fatena’s Poëziesalon gieten dichters Fatena Al Ghorra, Dean Bowen, Nisrine Mbarki en Joost Baars hun verzen als honingwijn in je oren. En in het Poëziebordeel strelen dichters van lichte zeden je met fluwelen woorden. Uiteraard wordt er ook gedanst. Opwarmen hiervoor doe je tijdens de Baroque Work-Out. “Een dansact die een beetje participatie vraagt om je voor te bereiden op een wild dansfeest. Denk aan een soort Madonnaclip in baroksfeer”, lacht Lotte.

‘De Nacht van VONK: Baroque is not dead’ vindt plaats op zaterdag 24 november in De Studio.De deuren gaan open om 19u.Tickets kosten €15 in voorverkoop, €20 aan de deur.Meer info: www.destudio.com