Jetse dichter Philip Meersman schrijft hoopgevend gedicht

maandag 2 november 2020

BRUZZ

© Ivan Put

Met een gedicht dat Philip Meersman speciaal voor BRUZZ en Allerzielen heeft geschreven, wil de Jetse dichter hoop en troost brengen. Lees het gedicht, 'duister is geen doem', hieronder.

Philip Meersman is een van de dichters die deelneemt aan Gedichtenkrans, een project waarbij dichters uitvaartgedichten schrijven voor wie tijdens de coronacrisis overleed. Met 'duister is geen doem' heeft Meersman een gedicht geschreven waarmee hij voor een lichtpuntje wil zorgen in deze donkere coronatijden.

duister is geen doemdonkerte dompelt ons onderdeint uitde tunnel inonder statistiekpiekendoorde tol?distantieer meer dan die anderhalve meter tot helemaal allééntot dat éne knuffel-contact-loos betalenhunkerende huidhongermaar duister is geen doemwij ademen blauwer wordende luchtde stad vertraagt tot mensenmaatwijken worden weer weefselwij laten elkaar niet losjij belt meik schrijf jezij laten ons wat wetenwij geven een tekenzetten een kaars voor het raamjij, net als mij, wachtnaar de krachtvan weer knuffelsvan meer kussennaar de terugkeer van de zonnaar life is livenaar dansen, swingen, draaien, zingennaar kijken, uitgaan, terrasjes doennaar al dat niet-essentiëlefundamenteel voor lichaam en geestLaten we vanaf nu vooralallemaal negatief blijven!