VONK&ZONENPRODUCTIES  

FATENA'S POËZIESALON

De Palestijnse dichteres Fatena Al Ghorra vindt in VONK & Zonen een partner om haar droom te realiseren een literaire ontmoetingsplek te creëren waar dichters van hier en elders elkaar ontmoeten, teksten voorlezen en vertalen. De vorm waarin ze dat doet, is het ‘Poëziesalon’, een belangrijke traditie in de Arabische cultuur. Dit soort salons werd vanouds georganiseerd door dichters die collega-dichters voor een avond vol voordrachten uitnodigden in hun huis. Voor haar poëziesalon nodigt ze inspirerende artiesten uit en combineert ze gevestigde namen met jong talent. De avonden zijn ook steeds voorzien van een passend muzikaal intermezzo.Op haar podium stonden zo al ronkende namen als Lamia Makaddam, de Nederlands-Marokkaanse Nisrine Mbarki, de Syrische Axin Welat en Nederlandstalige dichters Annemarie Estor, Charlotte Van den Broeck, Els Moors, Mustafa Kör en Maarten Inghels.

Praktisch Na edities in de Studio, Kunstencentrum Vooruit (Gent) en in het Zuiderpershuis/De Krachtcentrale (Antwerpen) is Fatena’s Poëziesalon klaar om uw stad aan te doen.Bent u geïnteresseerd om Fatena’s Poëziesalon te boeken? Mail naar info@vonkenzonen.be om de voorwaarden te bespreken. (De precieze artiesten worden editie per editie geprogrammeerd.) 

Fatena’s Poëziesalon is een organisatie van Fatena Al Ghorra en VONK & Zonen met steun van het Poëziecentrum en Literatuur Vlaanderen.