VONK&ZONENPRODUCTIES  

FATENA'S POËZIESALON

NIEUWE EDITIE FATENA'S POËZIESALON ONLINE | 1 december 2020Kom een beetje dichterbij  2020 is het jaar van de afstand: 1,5 meter op straat en in de bus, vele kilometers voor sommige geliefden. De afstand die we niet kunnen dichten in centimeters, kunnen we echter wel overbruggen met gedichten. Laat net dat Fatena Al-Ghorra’s specialiteit zijn. Met haar poëziesalons creëert zij al jaren ontmoetingsplekken voor dichters van hier en elders, waarbij Arabische teksten vertaald worden in het Nederlands, en omgekeerd. Neem een warm bad van nabijheid, met Stefan Hertmans, Nisrine Mbarki, Rodaan Al Galidi en Asmaa Azaizeh. Muziek is er van Damast Duo.

De Palestijnse dichteres Fatena Al Ghorra vindt in VONK & Zonen een partner om haar droom te realiseren een literaire ontmoetingsplek te creëren waar dichters van hier en elders elkaar ontmoeten, teksten voorlezen en vertalen. De vorm waarin ze dat doet, is het ‘Poëziesalon’, een belangrijke traditie in de Arabische cultuur. Dit soort salons werd vanouds georganiseerd door dichters die collega-dichters voor een avond vol voordrachten uitnodigden in hun huis. Voor haar poëziesalon nodigt ze inspirerende artiesten uit en combineert ze gevestigde namen met jong talent. De avonden zijn ook steeds voorzien van een passend muzikaal intermezzo.Op haar podium stonden zo al ronkende namen als Lamia Makaddam, de Nederlands-Marokkaanse Nisrine Mbarki, de Syrische Axin Welat en Nederlandstalige dichters Annemarie Estor, Charlotte Van den Broeck, Els Moors, Mustafa Kör en Maarten Inghels.

Praktisch Na edities in de Studio, Kunstencentrum Vooruit (Gent) en in het Zuiderpershuis/De Krachtcentrale (Antwerpen) is Fatena’s Poëziesalon klaar om uw stad aan te doen.Bent u geïnteresseerd om Fatena’s Poëziesalon te boeken? Mail naar info@vonkenzonen.be om de voorwaarden te bespreken. (De precieze artiesten worden editie per editie geprogrammeerd.) 

Fatena’s Poëziesalon is een organisatie van Fatena Al Ghorra en VONK & Zonen met steun van het Poëziecentrum en Literatuur Vlaanderen.