VONK&ZONEN

PRODUCTIES  

FATENA'S POËZIESALON

NIEUWE EDITIE FATENA'S POËZIESALON ONLINE | 22 mei 2021

 

Welke dichters heeft Fatena binnenkort in haar midden?

De Palestijnse dichteres Fatena Al-Ghorra vindt in VONK & Zonen een partner om haar droom te realiseren een literaire ontmoetingsplek te creëren waar dichters van hier en elders elkaar ontmoeten, teksten voorlezen en vertalen. De vorm waarin ze dat doet, is het ‘Poëziesalon’, een belangrijke traditie in de Arabische cultuur. Dit soort salons werd vanouds georganiseerd door dichters die collega-dichters voor een avond vol voordrachten uitnodigden in hun huis. 

 

Tijdens het poëziesalon treedt Fatena zowel op als dichteres en als gastvrouw. Daarnaast nodigt ze inspirerende artiesten uit en combineert ze gevestigde namen met jong talent. De avonden zijn ook steeds voorzien van een passend muzikaal intermezzo.

 

Op 22 mei zullen Peter Verhelst, Dominique De Groen, Rasha Omran en Ahmad Yamani tezamen met Fatena de taalbarrière doorkruisen. Het muzikaal intermezzo zal verzorgd worden door Osama Abdulrasol.

Op haar podium stonden zo al ronkende namen als Lamia Makaddam, de Nederlands-Marokkaanse Nisrine Mbarki, de Syrische Axin Welat en Nederlandstalige dichters Annemarie Estor, Charlotte Van den Broeck, Els Moors, Mustafa Kör, Maarten Inghels, Stefan Hertmans, Rodaan Al Galidi en Asmaa Azaizeh.

Praktisch 

Na edities in de Studio, Kunstencentrum Vooruit (Gent) en in het Zuiderpershuis/De Krachtcentrale (Antwerpen) is Fatena’s Poëziesalon klaar om uw stad aan te doen.

Bent u geïnteresseerd om Fatena’s Poëziesalon te boeken? Mail naar info@vonkenzonen.be om de voorwaarden te bespreken. (De precieze artiesten worden editie per editie geprogrammeerd.) 

Fatena’s Poëziesalon is een organisatie van Fatena Al Ghorra en VONK & Zonen met steun van het Poëziecentrum en Literatuur Vlaanderen. 

 

Foto's:

Dominique De Groen door Tiny Geeroms

Peter Verhelst door Stephan Vanfleteren