VONK&ZONENPRODUCTIES  

STUDIO HAIKU

De link tussen poëzie en de Olympische Spelen gaat terug naar het prille begin in het oude Griekenland: al bij de eerste spelen bestelden rijke aristocraten persoonlijke gedichten voor succesvolle atleten. Zelfs de grote Euripides schreef overwinningsodes in opdracht. In modernere tijden was poëzie zelfs een officiële olympische discipline: van 1912 tot 1948 konden dichters Olympisch goud winnen met hun beste sportgedichten. Na 1948 werd die link helaas doorgeknipt.STUDIO HAIKU pakt die draad weer op en linkt poëzie aan sport, competitie aan het gewone leven. De meesten van ons zullen nooit uitmuntende atleten worden, maar we vergeten vaak hoe goed we zijn in deelnemen. Daarom wil STUDIO HAIKU persoonlijke odes schrijven voor de ‘atleten van het gewone leven’.
STUDIO HAIKU is een mobiele poëzie-installatie die reist naar scholen, ziekenhuiskantines, verzorgingstehuizen, vluchthuizen, gevangenissen en andere plekken waar poëzie vaak ver zoek is.  Het doel? Haikumedailles maken voor 962 medemensen, een voor elke gouden medaille  die in Tokio 2020 zal worden uitgereikt.Tussen oktober 2019 en augustus 2020 reist STUDIO HAIKU door Vlaanderen op zoek naar 962 ontmoetingen.Ziekenhuizen, woonzorgcentra, gevangenissen, asielcentra, OCMW’s, gemeenschapshuizen, bibliotheken, maatschappelijke organisaties,… STUDIO HAIKU komt naar jullie toe!
Voor scholen ontwikkelde STUDIO HAIKU in samenwerking met Jeugd &Poëzie een aangepaste scholenworkshop voor klassen uit het 1e en 2de middelbaar.  Via de website van STUDIO HAIKU kan iedereen een persoonlijke haikumedaille bestellen voor zijn/haar favoriete medemens(en).
Meer weten?www.studiohaiku.be

Informatie en boekingenVoor organisaties: mail info (a) studiohaiku.be voor info en voorwaarden.Voor scholen: klik hier voor informatie en boekingen van scholenworkshops.
Voor personen: mail info (a) studiohaiku.be om een persoonlijke medaille te bestellen.
Credits
Concept, creatie en productie: Lotte Dodion voor VONK & Zonen
Deelnemende dichters: Lotte Dodion, Anneleen Van Offel
Ondersteuning en verkoop: LNVT
Partner scholenworkshops: Jeugd & Poëzie

STUDIO HAIKU is een project van dichter Lotte Dodion voor VONK & Zonen met de steun van Literatuur Vlaanderen.