VONK&ZONENPRODUCTIES  

KLIMAATDICHTERS IN ACTIE: ZWEMLESSEN VOOR LATER

Beeld: Charlotte Peys


TRIESTIG MAAR WELLICHT NIET ONVERWACHT NIEUWS

 Door de steigerende coronacijfers hebben we besloten het evenement ‘Zwemlessen voor later’ uit te stellen naar 20 maart 2021. Noteer de datum alvast in je agenda. Onze collectieve roep voor een klimaatvriendelijkere wereld is echter niet stil te krijgen. Op 31 oktober om 20u lanceren we het boek digitaal via Zoom. Nog steeds met hetzelfde activisme, maar 100% coronaproof. Doe jij graag mee met onze poëtische zoomontmoeting? Je kan je inschrijven via deze link Aan mensen die toch al een ticket gekocht hadden: wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Houd je mailbox in het oog. 

‘Bossen branden. Oceanen verzuren. Soorten verdwijnen.

Het is tijd om onze stem als een vuist in de lucht te gooien.”

 

Aan het woord zijn de klimaatdichters, een gloednieuwe beweging van ruim 160 Vlaamse en Nederlandse dichters gedreven door een gedeelde zorg voor de aarde en al wie haar bewoont. klimaatdichters geloven in poëzie als verzet tegen klimaatmoeheid.  Ze willen mobiliseren en inspireren. 

 

Op zaterdag 31 oktober komen de klimaatdichters massaal in actie.

Die dag wordt STORMKOP één hoopvolle barricade voor de aarde. Tijdens een unieke festivaldag presenteren de klimaatdichters hun kersverse bundel ‘Zwemlessen voor later’.  In open ateliers kunnen kinderen en jongeren jutten, zwemkleding pimpen of op sitesafari. Een bonte verzameling klimaatdichters brengt wonderlijke odes en ziedende noodkreten. Sprekers houden warme pleidooien. In een verrassend performanceparcours tonen artistieke duo’s speciaal gemaakte zwemlessen.  

PROGRAMMA

Familie- ateliers  STORMKOP

Boekpresentatie ‘Zwemlessen voor Later’

Poëzie & Performances

Volkskeuken

 

Het gedetailleerde tijdsschema vind je op Facebook.

Al benieuwd naar de artiesten? Ontdek in de gallerij alle namen.

PRAKTISCH

Dagticket: 5 euro, vooraf inschrijven verplicht.

Het evenement zal verlopen volgens de laatst geldende maatregelen omtrent corona.Zorg ook voor warme kleding, STORMKOP is een prachtige plek om wind te vangen.

Koop hier je tickets

‘ZWEMLESSEN VOOR LATER’ is de eerste grote publieksactie van klimaatdichters,  in samenwerking met VONK & Zonen en STORMKOP met steun van stad Antwerpen en Literatuur Vlaanderen.